KRUIDEN

Basilicum

Basilicum

Basilicum is een heerlijke smaakmaker in de keuken. 
Naaste de heerlijke geur, geeft het een aangename smaakboost aan menig (Italiaans) gerecht.

Volgens de overlevering hebben fruitvliegjes een hekel aan BasilIcum;
een plant Basilicum in de keuken zou het fruitvliegjes probleem snel moeten verhelpen. 
Wij kunnen dit niet onderstrepen, maar het advies om standaard een Basilicumplant in de keuken te hebben, juichen wij van harte toe. 

Bewaar Basilicum nooit in de koelkast! Basilicum is een koude gevoelig product.
Wanneer Basilicum te koud wordt bewaard, zal het blad donker tot zwart kleuren
en niet meer te gebruiken zijn. 

Bewaar Basilicum op een lichte plaats, op kamertemperatuur, of in iedere geval warmer dan 15° C. 
Geef de plant van tijd tot tijd een scheutje water, op deze manier gaat de plant verrassend lang mee. 
Wanneer u de plant water wilt geven, zet de plant voor die tijd op een waterbestendige ondergrond. 
€ 2,50
Bekijken
Munt

Munt

Munt is inmiddels niet meer weg te denken uit menig huishouden. 
Werd het vroeger sporadisch gebruikt bij nagerechten,
inmiddels is een groot deel van de mensen over op een kop heerlijke verse munt thee. 

Onze munt is in de koelkast, goed te bewaren; minimaal één week. 

Munt is vrijwel het hele jaar leverbaar.
€ 1,95
Bekijken
Peterselie, krul

Peterselie, krul

Peterselie is een veel gebruikt kruid in de Nederlandse keuken. 
Het is een ontzettend veelzijdig kruid wat prima te bewaren is. 
Na aankoop is peterselie nog zeker een dag of vijf te bewaren. 
Bewaar het in de koelkast in een luchtdichte verpakking. 
€ 1,50
Bekijken
Platte Peterselie

Platte Peterselie

Platte peterselie of bladpeterselie is een variant op de welbekende krulpeterselie. 
Wat uiterlijk betreft wordt het nogal eens verward met selderij, echter de smaak is niet te verwarren. 
Platte peterselie bevat meer etherische olieën dan de krulvariant wat de smaak ten goede komt. 
€ 1,95
Bekijken
Tijm

Tijm

Tijm is een kruid met houtachtige stengels met blaadjes die een karakteristiek smaak geven. 
Gebruik van tijm alleen de blaadjes, de stelen zijn niet te gebruiken. 
Tijm is in de koelkast minimaal een dag of vijf houdbaar. 
€ 1,95
Bekijken