AARDAPPELS

Aardappels zijn de ideale aanvullig op een voedzame en gezonde avondmaaltijd. 
Hoewel er in Nederland allang niet meer zoveel aardappels worden gegeten als vroeger, 
zijn er toch nog steeds zeer smakelijke aardappels verkrijgbaar. 

Bildtstar

Bildtstar

Bildtstar is een vrij vastkokende aardappel, met een aangename smaak. 
Bildstar is geschikt om te koken en te bakken. 
€ 1,50
Bekijken
Frieslanders

Frieslanders

Frieslander is een vaste aardappel, met een kruimige structuur. 
Frieslanders zijn geschikt om te koken, te bakken en te pureren. 
€ 1,50
Bekijken
Kriel

Kriel

Kriel is een kleine, vastkokende aardappel,
die zich uitstekend leent om te bakken in de oven of de pan. 
Kriel hoeft in principe niet geschild te worden. 
Even afspoelen onder kraan, eventueel snijden en dan kan er gebakken worden. 
Bewaar kriel, in de papieren zak in een donkere ruimte.
(bijvoorbeeld in een kast of kelder, niet in de koelkast)
€ 1,65
Bekijken
Nicola

Nicola

Nicola is een vastkokende aardappel, met een karakteristieke, iets zoete smaak. 
Nicola is zeer geschikt om te bakken en te frituren en uiteraard om te koken. 
€ 1,50
Bekijken
Zoete Bataat

Zoete Bataat

Zoete bataat of: zoete aardappel is de laatste jaren steeds populairder geworden. 
Hoewel het een knolgewas is en geen aardappel, wordt het vaak gebruikt als alternatief voor aardappel. 
En dat gaat prima, de kook- en bakeigenschappen komen aardig overeen,
echter de kooktijd is aanzienlijk korter. 
Een zoete bataat is kruidiger en aanzienlijk zoeter van smaak dan een gewone aardappel. 

Zoete bataat is het jaar rond  verkrijgbaar. 
€ 1,50
Bekijken